Hondensteps

Gratis verzending bij bestelling van een step

Op ma t/m do voor 16:00 uur besteld? De volgende dag in huis!

Wij leveren alleen de beste kwaliteit steps

Steppen met je hond? Bekijk onze hondensteps

 

Waarom niet twee mooie activiteiten combineren? Steppen en erop uit met de hond. Een rustig rondje door de omgeving of maak samen een mooie route door de bossen. Super goed voor de conditie, van zowel hond als baasje! 😁 Wij hebben een ruim aantal steps die geschikt zijn voor steppen met de hond.

 

Ga naar:

De steps zijn geschikt
Waarom steppen met de hond

Tips voor steppen met de hond
Deze accessoires raden wij aan
Veelgestelde vragen

Deze steps zijn geschikt

Met welke step gaan jij en je viervoeter op stap?

Waarom steppen met de hond?

 

Naast dat het super leuk is, is het ook nog eens goed voor de conditie van zowel hond als baasje. Veel honden hebben beweging nodig en rennen graag. Hiervoor is wandelen net te langzaam en fietsen vaak te gevaarlijk.

Niet alleen grote honden zoals herders, labradors, golden retrievers, windhonden of border collies maar ook kleinere rassen zoals jack russels, terriërs, teckels en beagles hebben genoeg energie om lekker mee te rennen!

Gratis verzending bij bestelling van een step

Op ma t/m do voor 16:00 uur besteld? De volgende dag in huis!

Wij leveren alleen de beste kwaliteit steps

Tips voor steppen met de hond

 

Kies een goede route uit
Zoek voor het steppen met je hond zoveel mogelijk rustige parken, fiets- en wandelpaden op (let op: voor de Nederlandse wet bent u met uw step een voetganger). Zoek het liefst altijd paden met een zachte ondergrond (voor asfalt zijn hondenpoten niet geschikt).

De eerste keer steppen
Het is belangrijk om allereerst het tuigje goed aan te passen aan de hond. Doe je hond het tuigje om en zorg voor een beetje speling. Zorg dat de voorpoten vrijheid hebben en laat de hond even aan het tuigje wennen. Let goed op dat de hond altijd vrij kan blijven bewegen om blessures te voorkomen.

Deze accessoires maken jouw step compleet

Samen veilig en gemakkelijk rond steppen

Vragen over steppen

Welke hondenrassen vinden het leuk om te steppen?

Heb je een gezond hond van minimaal 1 jaar die van rennen houdt, dan kan je waarschijnlijk wel met jouw hond steppen. Wel is het van belang dat je de manier van steppen aan jouw hond aanpast. Houdt rekening met de snelheid en conditie van jouw hond. Begin rustig aan.

Twijfel je of heb je vragen over de activiteit met jouw hond? Bel dan even naar de dierenarts en leg uit wat jouw plan is, zij kunnen het beste adviseren.

Mag ik mijn hond de step laten trekken?

Er is een verschil tussen steppen met jouw hond of de hond de step laten trekken. Je mag steppen met jouw hond, de hond naast de step die mee rent.

In Nederland verboden om je hond als trekkracht te gebruiken. Meer informatie hierover kun je hier vinden: mijn.rvo.nl/ontheffing-trekhondenverbod

Er zijn 5 rassen die geen ontheffing nodig hebben. Dat zijn de Siberische Husky’s, De Alaskan Malamutes, de Samojeden, de Groenlandhonden en de Eskimohonden.

Moet ik een helm op tijdens het steppen?

Als je gaat steppen met jouw hond, zouden wij het zeker aanraden!

De steps die Snelle Steps verkoopt hebben geen motor. Daarnaast step je vaak niet harder dan 25 km/u. Kortom: het is niet verplicht om een helm te dragen als je gaat steppen maar wij raden het aan voor jouw veiligheid.

Waar laat je de hond lopen?

Laat je hond bij voorkeur rechts naast je step lopen. Jij en de step zijn dan een soort schild tussen je hond en tegemoetkomend verkeer.